Az egyes objektumok, és intézmények fizikai védelmének a maximális ellátásához először meg kell ismerni a konkrét kockázati tényezőket. Ezek megismeréséhez azonban olyan mély feltárás szükséges, mely túlmutat a munkavállalók és a cégvezetők ismeretein.

Vagyonvédelmi kockázatelemzés – a kockázatot vagy a biztonságot választja?

A vagyonvédelmi kockázatelemzés azon széles körű módszerek összessége, melyek nem csak rávilágítanak a vállalat gyengepontjaira, hanem megoldást is keres azokra. Ezek a megoldások pedig biztonságtechnikai szempontból optimálisak és hatékonyak, a megfogalmazott célok eléréshez pedig a legjobban illeszkedő fizikai rendszerek kidolgozásával járulnak hozzá.

Vagyonvédelmi kockázatelemzés – a stratégia, ami megoldást kínál még a rejtett kockázatokra is.

Komplex vagyonvédelmi felméréseket és kockázatelemzéseket végzünk megbízók teljes megelégedettségére. Ezek a tanácsadások a megbízó igényei szerint működik: felmérjük, majd kiértékeljük vagyonvédelmi szempontból a céget. A felmérések lehetnek egyszeriek is, amelyek végén javaslattal állunk elő, egy összetett anyagot bocsájtunk a megbízó használatára.

A vagyonvédelmi kockázatelemzés lépései:

  • célirányos adatgyűjtés
  • adatfeldolgozás
  • adat rendszerezés
  • adat elemzés

Vagyonvédelmi kockázatelemzés – a megelőzés kifizetődőbb, mint a kármentés.

Az adatok elemzését követően a legtöbb esetén nyilvánvalóvá válik, hogy a feltárt kockázati tényező bekövetkezése esetén a kárelhárítás jelentősen magasabb költséggel jár, mint a megelőzés. Ezért a vagyonvédelmi kockázatelemzést követően minden esetben javaslatot teszünk a hatékony biztonsági intézkedések megvalósítására.

Kiknek ajánljuk a vagyonvédelmi kockázatelemzési szolgáltatásunkat?

Minden olyan vállalat vezetőnek, aki a felesleges kockázatokat elkerülni kívánja.

Mikor érdemes a vagyonvédelmi kockázatelemzést kérni?

Az elemzést a biztonságtechnikai megoldások kiépítését megelőzőn érdemes elvégeztetni, de rendszeres időközönként is ismételhető, a jövőbeli kockázatok csökkentése érdekében.

Jó tudni: több biztosító is vagyonvédelmi kockázatelemzést kérhet még a biztosítás megkötését megelőzően.

Bővebb információért forduljon hozzánk bizalommal.